vineri, 16 octombrie 2015

Despre Medugorje

Pelerinaj Medugorje.

     

      Medjugorie (Bosnia-Herţegovina) este un loc de pelerinaj puţin cunoscut, poate şi datorită zonei în care se află şi afaptului că este de dată recentă, data de 24 iunie 1981 marcând prima apariţie a Fecioarei Maria la Medjugorie, un sătuc din actuala republică Bosnia-Herţegovina, la 20 de kilometri depărtare de Mostar. 

         În acea zi, şase copii au declarat că au văzut-o pe Fecioară pe un deal din apropiere, pentru ca în ziua următoare, la aceeaşi oră, cei şase - Ivanka, Mirjana, Vicka, Ivan, Marija şi Jakov - să urce pe colină şi să o vadă din nou pe Maica Domnului. De atunci şi până în ziua de azi, spun ei, o văd pe Fecioară zilnic şi primesc de la Ea mesaje pe care le încredinţează lumii şi Bisericii.
        La scurt timp după prima apariţie, cătunul a devenit parte a circuitului mondial al pelerinajelor, în vreme de pace atrăgând în jur de 10 milioane de oameni anual. După 10 ani de la primele apariţii, vizionarii au spus că Fecioara le-a dezvăluit motivul prezenţei Sale acolo: „Am venit ca Regină a Păcii. Convertiţi-vă! Faceţi pace cu Dumnezeu şi între voi prin post şi rugăciune”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu