vineri, 16 octombrie 2015

Serbia


         Serbia, oficial Republica Serbia este o țară situată în centrul și sud-estul Europei. Teritoriul acoperă partea de sud a Câmpiei Panonice și partea centrală a Balcanilor. Serbia se învecinează cu Ungaria în nord; cu România și Bulgaria în est; Republica Macedonia în sud; iar cu Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Croația în vest; granița cu Albania este în dispută. Fără a avea ieșire directă la mare, Serbia are acces prin intermediul Dunării la Marea Neagră și Europa Centrală.
Capitala: Belgrad, care este capitala și cel mai mare oras al Serbiei, este de asemenea printre cele mai mari din Europa de Sud-Est.
Principalele oraşe: Belgrad, Novi Sad, Pristina, Nis, Kragujevac, Prizren, Subotica.
Limba oficiala : sarba 
Religii: ortodoxă 65%, musulmană 19%, romano-catolică 4%, protestantă 1%, altele 
Moneda : dinar sirb 
           Atractii turistice : Dupa razboiul civil si despartirea de Iugoslavia, Serbia a renascut ca una dintre cele mai "fierbinti" destinatii din Europa de est. Capitala Belgrad are o gama larga de atractii pentru turisti - muzee si galerii excelente, restaurante, cafenele si o viata de noapte animata. Departe de capitala, Novi Sad este un oas incantator, cu un centru elegant si o fortareata pitoreasca, ce priveste peste Dunare. In nordul indepartat, Subotica va ofera arhitectura secesionista si o atmosfera ungara.Provincia Voivodina aflata la nord de Belgrad are un habitat mlastinos excelent pentru numeroase specii de pasari, iar la sud de capitala se afla vai cu vegetatie luxurianta si manastiri ortodoxe izolate. Printre regiunile muntoase ale tarii veti gasi si cateva parcuri nationale. O gazda a principalelor puncte de interes pentru vizitatori din Belgrad este concentrata pe crestele stancoase ale Kalemegdanului, amplasamentul orasului fortificat initial, care detine o privire de ansamblu asupra confluentei raurilor Sava si Dunarea. Cartierul este acum mentinut ca parc, continand fortareata antica, o gradina zoologica, un pavilion de arta, un observator, un planetarium, o fantana romana, Muzeul Militar si cateva locuri de plimbare adorabile.


https://www.youtube.com/watch?v=_3ZfynGLeR8&noredirect=1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu